حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ ساعت تعداد کل نوشته ها : 301 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 15×
  • درس خارج فقه و اصول

  • درس خارج فقه و اصول

  • کتاب آذرخشى دیگر از آسمان کربلا
    ۰۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۳
    19

    معرفی کتاب آذرخشى دیگر از آسمان کربلا این کتاب مجموعه سخنرانى‌هاى استاد در حسینیه شهداى قم در محرم ۱۴۲۱ است که به قلم آقاى محمود پاک‌روان ویرایش شده. چاپ اول این کتاب در بهار ۱۳۷۹ با شمارگان ۵۰۰۰ نسخه و به کوشش انتشارات مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمینى(ره) انجام پذیرفته است. مطالب این کتاب […]

    ارسال توسط :

    معرفی کتاب آذرخشى دیگر از آسمان کربلا

    این کتاب مجموعه سخنرانى‌هاى استاد در حسینیه شهداى قم در محرم ۱۴۲۱ است که به قلم آقاى محمود پاک‌روان ویرایش شده. چاپ اول این کتاب در بهار ۱۳۷۹ با شمارگان ۵۰۰۰ نسخه و به کوشش انتشارات مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمینى(ره) انجام پذیرفته است.

    مطالب این کتاب

    مطالب این کتاب حاصل نگارش دوازده جلسه سخنرانى حضرت آیت الله مصباح یزدی می‌باشد که به قرار ذیل است:

    جلسات اول و دوم

    در جلسات اول و دوم با عنوان «شبهاتى پیرامون عاشورا و بزرگ داشت آن». استاد به این شبهات پاسخ می‌گویند: علت گرامیداشت عاشورا بعد از گذشت بیش از هزار و چهارصد سال چیست؟ چرا عزادارى می‌کنیم؟ آیا بهتر نیست به جاى عزادارى از جلسات بحث و گفت‌وگو بهره ببریم؟ چرا باید دشمنان امام حسین(علیه السلام) را لعن کرد؟

    جلسات سوم، چهارم، پنجم و ششم

    در جلسات سوم، چهارم، پنجم و ششم، استاد درباره زمینه‌هاى قیام عاشورا بحث کرده‌اند. برخى مطالب اصلى این بحث عبارت‌اند از: پیشینه تاریخى واقعه عاشورا. عوامل انحراف جامعه اسلامى. دقت على(علیه السلام) در اجراى حدود و احکام الهى. زمینه‌ساز حقد و کینه دنیاطلبان. روش‌هاى به کارگیرى عوامل انحراف از سوى معاویه. علل انفعال جامعه در برابر فعالیت‌هاى معاویه. راه‌هاى مقابله با عوامل انحراف در جامعه.

    جلسات هفتم و هشتم

    در جلسات هفتم و هشتم از هدف قیام عاشورا سخن گفته‌اند که موضوعات این جلسات از این قرارند: اصلاح مفاسد به منزله هدف اصلى امام حسین(علیه السلام)، مفهوم اصلاح و اصلاحات، تأثیر نظام ارزشى در مفهوم اصلاح، اصلاح مطلوب از دیدگاه قرآن، امر به معروف و نهى از منکر به منزله هدف دیگر قیام عاشورا، اهمیت امر به معروف و نهى از منکر و عاقبت ترک آن.

    جلسات نهم و دهم

    در جلسات نهم و دهم، بحث پایانى جلسه هشتم، یعنى امر به معروف و نهى از منکر، ادامه مى یابد و مباحثى مانند گستره امر به معروف و نهى از منکر به صورت عام و خاص، گستره معناى جهاد، مصادیق امر به معروف و نهى از منکر به معناى عام (تعلیم جاهل، تذکر و موعظه، برخورد اجتماعى با توطئه ها، مقابله با تهاجم فرهنگى و جهاد در راه خدا) مطرح مى‌گردد.

    جلسه یازدهم

    در جلسه یازدهم بحث در زمینه «وظیفه حکومت و مردم در شرایط حاضر» است. استاد وظیفه حکومت و جامعه را در زمینه آموزش احکام و مسائل اسلامى و مقابله با توطئه‌هاى دشمنان تبیین مى کنند، و با برشمردن علل فراموش شدن فریضه امر به معروف و نهى از منکر، در پایان، ایجاد تشکّل هاى اسلامى براى انجام فعالیت‌هاى اجتماعى را به منزله راهکارى عملى در شرایط حاضر پیشنهاد مى کنند.

    جلسه دوازدهم

    در جلسه دوازدهم، موضوع امر به معروف و نهى از منکر در قرآن، بررسى مى شود. در این زمینه موضوعاتی هم‌چون معناى اصطلاحى امر به معروف و نهى از منکر، مراتب امر به معروف و نهى از منکر، احساس مسئولیت در قبال دیگران و دلیل تعبیر منافقان در مقابل مؤمنان در زبان قرآن کریم، مطرح مى شود.

    این کتاب به همت مؤسسه فرهنگى نور به زبان ترکى آذرى ترجمه و در سال ۲۰۰۳ در ۲۸۸ صفحه و با شمارگان ۶۰۰۰ نسخه چاپ و منتشر شده است. هم‌چنین کتاب مزبور با عنوان «بارقه من سماء کربلا» توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعبدالمنعم الخاقانی به زبان عربی ترجمه و توسط انتشارات دارالتعارف للمطبوعات بیروت منتشر شده است.

    گفتنی است، این کتاب از سال ۱۳۸۸ همراه با کتاب «آفتاب ولایت» در یک مجلد از مجموعه آثار حضرت استاد با عنوان «مشکات»، انتشار یافته است.

    مطالب مرتبط:

    کتاب بهترین‌ها و بدترین‌ها از دیدگاه نهج‌البلاغه

    آلبوم عکس                آرشیو فیلم              آرشیو صوت

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.