حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنجشنبه, ۱۳ دی , ۱۴۰۳ ساعت تعداد کل نوشته ها : 337 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 17×
  • درس خارج فقه و اصول

  • درس خارج فقه و اصول

  • مثل پدر
    ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۰
    15
    شما مثل فرزند من هستید و من نصیحتی که به شما می‌کنم، از موضع یک پدر است. شما این را از من بپذیرید که اغلب اوقات تشخیص پدرها و مادرها در این که چه چیزی برای این جوان یا نوجوان مصلحت است و چه چیزی مصلحت نیست، از تشخیص خود آنها بهتر و روشن‌تر است. بدانید که آنها دلسوزند.
    ارسال توسط :

    مثل پدر

    شما مثل فرزند من هستید و من نصیحتی که به شما می‌کنم، از موضع یک پدر است. شما این را از من بپذیرید که اغلب اوقات تشخیص پدرها و مادرها در این که چه چیزی برای این جوان یا نوجوان مصلحت است و چه چیزی مصلحت نیست، از تشخیص خود آنها بهتر و روشن‌تر است. بدانید که آنها دلسوزند.

    البته با پدر و مادرِ خودتان بحث کنید. من توصیه می‌کنم که پدرها و مادرها میدان بدهند تا فرزندانشان با آنها بحث کنند. پدرها و مادرها هم به خواست فرزندان و استدلال‌های آنها احترام بگذارند و اگر دیدند استدلالی دارند که آن استدلال قابل قبول است، از آنها بپذیرند. من خیال می‌کنم که این طریق، راه حل مناسبی باشد. (پرسش و پاسخ با جوانان ۱۳/۱۱/۷۷)

    معلمِ پدر

    پدر و مادرهایتان را هم دوست بدارید و هم این دوستی را به آنها ابراز کنید؛ هم احترامشان کنید. هم اطاعتشان کنید؛ در داخل محیط خانه، اخلاق شما، رفتار شما میتواند یک خانواده را بسازد. یک جوان گاهی در یک خانواده، پدر، مادر، برادران، خواهران را تحت تأثیر قرار می‌دهد. من گاهی به خانواده‌ شهدا که سر می‌زنم، پدرها، مادرها – این را من شنیده‌ام – می‌گویند این جوان، جوان شهیدشان، در داخل خانه با رفتار خود، معلم ما بود. (۱۹/۰۲/۸۶)

    قدردان پدر

    [ توصیه دیگر این است که] پدر و مادر را محزون نکند، اندوهگین نکند؛ [رفتار با] پدر و مادر خیلی مهم است. خیلی از شماها جوانید، بحمدالله پدر و مادر هم دارید؛ قدر پدر و مادرها را بدانید و غنیمت بشمرید ثواب الهی را که در خدمت به آنها، به شما وعده داده شده است. این یکی‌ از آن [خصوصیات مومن این] است. [مثلاً] پول دارد، برای پدر و مادرش خرج می‌کند، با آنها مهربانی و رِفق و ملایمت به خرج می‌دهد، به آنها نیکی می‌کند و آنها را اندوهگین نمی‌کند. (۰۲/۰۲/۹۷)

    فرزندان عزیز من، نوجوانان عزیز! شماها یک دسته‌گلی از بوستان بزرگ این کشور هستید…. این را هم به شما نوجوانان عرض کنم: قدر پدر و مادر را بدانید، احترام اینها را حفظ کنید، محبت اینها را جبران کنید؛ به شما محبت می‌کنند، این محبت را جبران کنید. (۲۳/۰۹/۹۵)

    طلب غفران برای پدر

    فرزند صالحى تربیت بکنید که بعد از رفتن شما از خداى متعال براى شما طلب مغفرت بکند. بعضى از بچه‌ها هستند که پدرها و مادرها، جانشان را، هستى‌شان را، آبرویشان را، مالشان را صَرف این بچه‌ها می‌کنند [امّا] بعد از اینکه پدر از دنیا رفت، یک فاتحه هم براى پدر نمی‌خوانند، یک طلب مغفرت هم براى پدر نمی‌کنند، اصلاً یادشان نمى‌آید؛ [اگر] یادشان هم بیاید قضایا نقل می‌کنند، نه اینکه از خداى متعال براى او طلب مغفرت کنند. آن چیزى که آن بیچاره احتیاج دارد، این است که شما از خدا براى او طلب مغفرت کنید، طلب رحمت بکنید؛ به این احتیاج دارد؛ [نه] اینکه حالا شما بیایى بنشینى مثلاً درباره‌ خصوصیات او، طبق سلیقه‌ خودت، یک چیزهایى بگویى، که روح آن بیچاره هم آنجا معذب می‌شود…. مهم‌ترین چیزى هم که ممکن است از فرزند، به درد پدر بخورد، این است که براى او طلب مغفرت کند.(۰۵/۰۳/۹۳)

     

     

     

    آلبوم عکس                آرشیو فیلم              آرشیو صوت

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.