حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ ساعت تعداد کل نوشته ها : 301 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 15×
  • درس خارج فقه و اصول

  • درس خارج فقه و اصول

  • حلول ماه پر خیر و برکت رجب مبارک
    ۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۰
    1
    ماه پر خیر و برکت رجب، دارای فضایل بیشماری است. 27 رجب بعثت پیامبر و میلاد سه امام معصوم، امام علی، امام باقر و امام جواد علیهم ‏السلام و اعتکاف ایام البیض در این ماه است. یاد پیشوایان شهید، امام کاظم و امام هادی علیهما السلام و نیز حضرت زینب سلام الله علیها گرما‏ بخش دل‏های مؤمنان است.
    ارسال توسط :

    ماه پر خیر و برکت رجب، دارای فضایل بیشماری است. ۲۷ رجب بعثت پیامبر و میلاد سه امام معصوم، امام علی، امام باقر و امام جواد علیهم ‏السلام و اعتکاف ایام البیض در این ماه است. یاد پیشوایان شهید، امام کاظم و امام هادی علیهما السلام و نیز حضرت زینب سلام الله علیها گرما‏ بخش دل‏های مؤمنان است. ماه رجب شهراللَّه اعظم است. هیچ ماهی به منزلت و فضیلت او نمی رسد حتی جنگ با کفّار در این ماه حرام است. آگاه باشید رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان ماه امتم است. کسی یک روز در رجب روزه بگیرد موجبات رضایت خدا را فراهم کرده از خشم و غضب او دور می شود. و دری از درهای جهنم به رویش بسته می شود.

    فضائل ماه رجب

    رجب ماه خودسازی و توشه گرفتن است. هفتمین ماه از سال هجری قمری رجب نام دارد که نباید فضیلت آن را به بوته فراموشی سپرد زیرا در میان ماههای دوازده گانه تنها و بدون ائتلاف با ماههای دیگر از حرمت و قداست برخوردار می باشد، در واقع چهار ماه در قرآن کریم با تعبیر «حرم » یعنی برخوردار از حرمت یاد شده است که یکی از آنها فرد است که رجب نام دارد و در آن قتال و کشتار حرام می باشد. رسول اکرم (ص) فرموده اند: «رجب ماه بزرگ خداست و هیچ ماهی در حرمت و فضیلت به پایه آن نمی رسد و قتال با کافران در این ماه حرام است، آگاه باشید که رجب ماه پروردگار است و شعبان ماه من و ماه رمضان ماه امت من است و اگر کسی در ماه رجب حتی یک روز روزه بدارد خدا را از خود خشنود ساخته و خشم الهی از او دور می گردد.» امام هفتم (ع) فرموده اند: رجب نام نهری است در بهشت که از شیر، سفیدتر و از عسل، شیرین تر است; هر کس یکروز از آن را روزه بدارد خداوند از آن نهر به او بیاشامد.

    از ماه رجب تا ضیافت رمضان

    فرا رسیدن این ماه، نعمت بزرگی است که باید از آن بهره فراوان ببریم و نگذاریم شبها و روزهایش، با غفلت سپری شود. عبادت و نیایش، نماز و روزه، دعا و صلوات و سرانجام به یاد خدا بودن و تذکر در این ماه خجسته، لذتی دیگر دارد، همین بس که اگر یک روز از این ماه را با خلوص نیت و با توجه قلب روزه بگیریم، مستوجب رضوان بزرگ الهی خواهیم شد. رسول خدا (ص) می فرماید: هان! ماه رجب و ماه شعبان دو ماه من اند و ماه رمضان ماه امتم. آگاه باشید، هر که یک روز از ماه رجب را با ایمان و اخلاص روزه بگیرد، مستوجب رضوان بزرگ الهی می گردد و روزه اش در آن روز بی گمان خشم خداوند را فرو می نشاند و دری از درهای دوزخ را بر روی خویش می بندد.

    مناسبت های رجب

    ماه رجب، ماهی است با شکوه و مهم؛ آنچنان که حتی در جزیره العرب پیش از اسلام هم احترام ویژه ای داشت. چرا که ماه صلح و صفا بوده و جنگ در آن حرام شمرده می شد. اما پس از اسلام روزهای تاریخی و خاطرات زیادی را به خود دیده که احترام و عظمت آن را دوچندان کرده است:

    در روز دوم این ماه در سال ۲۱۲ هجری، دهمین پیشوای شیعه، امام علی النقی علیه السلام به دنیا آمد. در دهم آن در سال ۱۹۵ هجری زادروز ولادت امام نهم حضرت جوادالأئمّه علیه السلام است. و در روز ۲۵ آن، شهادت امام هفتم موسی بن جعفر علیه السلام در سال ۱۸۳ هجری در زندان هارون پس از یک سلسله مبارزات پی گیر رخ داد و قلوب مسلمانان را جریحه دار ساخت. اما ویژگی های مهم دیگری که به شکوه و عظمت ماه رجب افزوده، اینست که یادآور خاطرات پرشکوه و هیجان انگیز نخستین شعاع وحی و آغاز رسالت خاتم انبیاء حضرت محمد صلی الله علیه و آله است.

    در ۲۷ این ماه، رسالت جهانی اسلام که تحول و جنبش همه جانبه ای، نخست در شبه جزیره عربستان و آنگاه در سراسر جهان افکند از «غار حرا» خلوتگاه تفکر و اندیشه و عبادت حضرت محمد صلی الله علیه و آله آغاز شد و آنگاه شعاع آن همه جهان را فرا گرفت.

    پیامبر که سالها در اندیشه و عبادت غوطه ور بود و برای چاره جوئی از آن همه جهالت، آلودگی، خرافات و بت پرستی محیط زیست خویش و جهان، اندیشه می کرد، و برای دور ماندن از آلودگی و بهتر اندیشیدن به خلوتگاه ویژه اش به فراز (جبل النور) پناه می برد و در کنار غاری به نام «حرا» به عبادت می پرداخت و گوئی دوران آمادگی و تمرین رسالتی بزرگ و جهانی را بنیاد می نهاد، مانند هر روز دیگر سرگرم تفکر و عبادت بود که ناگاه پیک وحی الهی رسید و بر او بانگ زد که بخوان!…

    محمد صلی الله علیه و آله که مکتب ندیده و درس نیاموخته بود، با شگفتی باور نکردنی، روبه رو شد و مات و حیران به سوی فرشته نگران بود که دوباره فرمان داد: «بخوان: بنام پروردگاری که تو را آفریده است، بخوان… »

    آری در ۱۴ قرن پیش پیامبر با فرمان رسالت و بزرگترین مأموریت های تاریخ بشری از حرا به سوی مکه رهسپار شد، مبعوث شد تا انسانها را از زیر یوغ جهالت و خرافات و بردگی رها سازد، در برابر مفاسد و بیدادگری بپا خیزد، و تا مسیر تاریخ بشری را عوض نکند، از پا ننشیند. و همچنین در ۱۳ این ماه در درون خانه خدا «کعبه» کودکی با یک جهان شگفتی از (فاطمه بنت اسد) متولد شد، که آن کودک خانه زاد خدا و رازدار الهی بود.

    نوزاد کعبه که پدرش او را با الهام غیبی «علی » نام گذارد. پدرش ابوطالب او را نزد محمد صلی الله علیه و آله آورد تا آن لحظه چشم نگشوده بود، و اولین بار به روی محمد چشم گشود این کودک همیشه با محمد بود و دوشادوش آن حضرت برای به ثمر رساندن انقلاب اسلام و رسالت عظیم آسمانی او لحظه ای از پا ننشست چون پیش مرگی مجاهد همه جان و مال و شخصیت خود را به خاطر اسلام و دین به خطر افکند و در کورانهای حوادث، کشتی عظیم اسلام را به خوبی رهبری کرد.

    علی مظهر صفات عالی انسانی بود، با ویژگیهای خویش بعد از پیامبر اسلام، بزرگترین مرد تاریخ بشر شناخته شد. او زندگی را از خانه خدا کعبه آغاز کرد و سرانجام با شهادتش در خانه خدا و محراب عبادت مسجد کوفه نیز زندگی را پایان داد.

    امید است خداوند بزرگ ما را از رهروان واقعی حضرت محمد صلی الله علیه و آله و اهل بیت آن حضرت قرار دهد.

    آلبوم عکس                آرشیو فیلم              آرشیو صوت

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.