امام خمینی:
«مطهری که در طهارت روح و قوت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود مفت و به ملا اعلی پیوست لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
مطهری فرزندی عزیز برای من و پشتوانهای محکم برای حوزههای دینی و علمی و خدمتگزاری سودمند برای ملت و کشور بود.
خدایش رحمت کند و در جوار خدمتگزاران بزرگ اسلام جایگزین فرماید.
اکنون شنیده میشود که مخالفین اسلام و گروههای ضدانقلاب درصدد هستند که با تبلیغات اسلام شکن خود دست جوانان عزیز دانشگاهی ما را از استفاده از کتب این استاد کوتاه کنند.
من به دانشجویان و طبقه روشنفکران متعهد توصیه میکنم که کتابهای استاد عزیز را نگذارند با دسیسههای غیر اسلامی فراموش شود.
مرحوم آقای مطهری یک فرد بود، جنبههای مختلف در او جمع شده بود و خدمتی که به نسل جوان و دیگران مرحوم مطهری کرده است، کم کسی کرده است.
آثاری که از او [شهید مطهری] هست، بیاستثنا، همه آثارش خوب است و من کس دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم بیاستثنا آثارش خوب است. ایشان بیاستثنا آثارش خوب است، انسانساز است؛ برای کشور خدمت کرده، در آن حال خفقان خدمتهای بزرگ کرده است این مرد عالیقدر.
آثار قلم و زبان او بیاستثنا آموزنده و روانبخش است و مواعظ و نصایح او كه از قلبی سرشار از ایمان و عقیدت نشاءت میگرفت، برای عارف و عامی سودمند و فرحزا است».
علامه طباطبایی:
«به یاد یک شخصیت علمی و فلسفی که با درگذشت خود دنیایی را غرق اسف و جهان فضل و دانش را با از میان رفتن خود عزادار نمود…
شهید مطهری دانشمندی بود متفکر و محقق دارای هوش سرشار و فکری روشن و ذهنی واقع بین. تألیفانی که از خود به یادگار گذاشته و تحقیقاتی که در اطراف مقاصد علمی و برهانی نگاشته و در لابلای کتاب هایش به چشم می خورد».
آیت الله خامنه ای:
«آقای مطهری در پیروزی این انقلاب بلکه در به وجود آوردن این انقلاب هم نقش بسیار داشتند…
شهید مطهری جزو شخصیت ها و پیش روان کاروان تقریب روحانی و دانشجو بود که با قوت و صلابت شخصیت علمی اش، مخاطبان خودش را متواضع کرده بود.
هرچه از شهادت آن عزیز (استاد مطهری) میگذرد، آثار و برکات معنوی فکری او، ابعاد تازهتری را از خود نشان میدهد.
آثار فکری و علمی آن روحانی بزرگوار، روزبهروز بیشتر در افق مطبوعات کشور و معلومات دینی ما آشکار میشود و انسان میفهمد که یک روحانی متفکر و دارای مسئولیت، چه زندگی پرباری میتواند داشته باشد».
آیت الله مشکینی:
«ایشان یک اسلامشناس و درک کنندهء اسلام راستین بود و چون عقاید و عمل و اخلاق و روش و فروع را خوب درک می کرد…
قهرا عده ای با شهید مطهری مخالفت داشتند و حد اقل سه تیپ با ایشان مخالفند:تیپ اول مادیون ضد الهیون…تیپ دوم آقایان التقاطی…و تیپ سوم ملی گرایان».
آیت الله مصباح یزدی:
«مقام علمی آيت الله مطهری به قدری بود كه ظرفيت تغذيه فكری انقلاب عظيم اسلامی را داشت و از ميان همه علمای بزگوار، هيچ يك مانند مطهری از عهده اينكار بر نمیآمدند. هرچند امام دارای شاگردان زيادی بودند، اما تنها در مورد اين استاد شهيد فرمودند: «مطهری حاصل عمر من بود.»
بعد از گذشت سه دهه از شهادت ايشان هنوز جايگزينی برای آن بزرگوار نداريم».
نظرات ارزشمند شما، ما را در بهبود کیفیت مطالب یاری خواهد کرد.