۷ تیر انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت دکتر بهشتی و ۷۲ نفر از اعضای حزب؛ روز قوه قضاییه
واقعه ۷تیر:
روز ۷ تیر ۱۳۶۰ ه.ش بر اثر انفجار یک بمب ن در مقر حزب جمهوری اسلامی در تهران، آيتالله بهشتی و ۷۲ تن از ياران امام به شهادت رسيدند.
آیتالله سیدمحمد حسینی بهشتی، رئیس وقت دیوان عالی کشور و بیش از ۷۰ نفر از مقامات و چهرههای برجسته سیاسی از جمله چهار وزیر، چند معاون وزیر، ۲۷ نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی در جریان انفجار این حزب به شهادت رسیدند.
این حادثه شش روز پس از عزل بنیصدر از ریاستجمهوری صورت گرفت. روز ۳۰ /۳ /۱۳۶۰ ه.ش طرح عدم کفایت سیاسی بنیصدر در مجلس شورای اسلامی بررسی و با ۱۷۷ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و یک رای مخالف تصویب شد و روز اول تیرماه، امام حکم عزل بنیصدر را از مقام ریاست جمهوری صادر کردند.
سازمان مجاهدین خلق پس از این وقایع، در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ه.ش ، اعلام كرد كه فعالیتهای این سازمان وارد فاز نظامی شده است.
موج این فعالیتها به قدری گسترده بود كه از مردم عادی در كوچه و خیابان تا مسئولین شاخص نظام را در بر گرفت.
سه روز قبل از وقوع این حادثه، محمد جواد قدیری، عضو کادر مرکزی سازمان مجاهدین خلق و طراح اصلی انفجار مسجد ابوذر که در آن آیتالله خامنهای، امام جمعه وقت تهران مورد سوءقصد قرار گرفت، به دوستان خود با اطمینان خبر داده بود که «روز هفتم تیر» کار یکسره خواهد شد
نگاهی گذرا به زنگی شهید بهشتی:
«سيدمحمدحسين بهشتی» در۲ آبان ماه سال۱۳۰۷ ه.ش در محله لومبان اصفهان در يك خانواده روحانی ، چشم به جهان گشود
ايشان تحصيلات خود را در مكتب خانه آغاز كردند و به سرعت خواندن و نوشتن و روخوانی قرآن را فرا گرفت تا اين كه بعدها به دبستان دولتی رفت.
هنگامی كه از او امتحان ورودی گرفته شد به اين نتيجه رسيدند كه محمد بايد به كلاس ششم برود، اما اين مساله با مخالفت مسئولان مدرسه روبه رو شد و او در كلاس چهارم پذيرفته شد.
«آیت الله بهشتی» در امتحان پايه ششم ابتدايی شهر اصفهان نفر دوم شد و برای ادامه تحصيل به دبستان “سعدی”، رفتند.
این بزرگوار در سن ۱۴سالگی هنگامی که در کلاس سوم دبیرستان بود تحصیلات دبیرستان را نیمه تمام گذاشتند و به آیت الله بهشتی، در آن سن كم، شوقی را برای حضور در حوزه نور احساس كرد و به جرگه حوزويان درآمد و معتقد بود با استفاده از فضای معنوی حوزه، اين پايگاه پاك، راه سعادت را در پيش میگيرد.
آیت الله بهشتی، چهار سال در حوزه علمی اصفهان و در مدرسه “صدر” به تحصيل علوم دينی، ادبيات عرب، فقه و اصول و فلسفه پرداختند و دراين مدت با پشتكار فراوان و استعداد درخشانی كه داشت، دروسی را كه بايد در مدت هشت سال خوانده شود، در ظرف چهار سال به پايان رساند.
ایشان برای تكميل تحصيلات عاليه و بدست آوردن دانستنیهای تازه به شهر قم عزيمت كردند و در مدرسه «حجتی» اقامت نمود تا در جوار پر بركت حضرت معصومه (س) و در محضر استادان گرانقدر كسب فيض، كند.
آیت الله بهشتی ، تصميم گرفتند كه همزمان با يادگيری دروس حوزوی، فراگيری دروس ناتمام گذشته را نيز ادامه دهد.
هنگامی كه سردمداران وابسته به غرب در صدد بودند كه جامعه اسلامی ايران را به يك جامعه مادی غربی تبديل كنند، دكتر بهشتی با همكاری «دكترمحمد باهنر» در بخش برنامهريزی كتابهای وزارت آموزش و پرورش به تهيه و تدوين كتاب دينی براي مدارس، اقدام كرد.
او با اين اقدام نگذاشت، گرد غربت بر روی اين گوهر گرانبها( دين مبين اسلام) بنشيند و نسل جوان را با فرهنگ غنی اسلام، آشنا ساخت.
نخستين حركت فرهنگي ايشان در زمان رژيم منحوس پهلوي، تاسيس دبيرستان “دين و دانش” بود كه به كمك برخی از دوستانش شكل گرفت و خود مسئوليت آن را عهدهدار گشت.
در سال ۱۳۴۴ه.ش برای انجام رسالت تبليغی به آلمان سفر كرد تا امامت، تكميل ساختمان مسجد و اداره امور مسلمانان فارسی زبان و رسيدگی به دانشجويان مسلمان مقيم آلمان را به عهده گيرد.
جهت مطالعه بیشتر رجوع شد به:
سیره شهید بهشتی، علام علی رجایی.
تاریخ شفاهی زندگانی و مبارزات شهید آیتالله دکتر بهشتی، امام علی شعبانی.
زندگی و مبارزات آیت الله شهید دکترسید محمدحسین بهشتی به روایت اسناد، محمد رضا سرابندی.