نویسندگان:
اشرف میکاییلی ، استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه محقق اردبیلی
سمیه جلالی ، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته الهیات و معارف اسلامی گرایش عرفان اسلامی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:
قیام امام حسین علیه السلام علت ها و عوامل گوناگونی مثل اطاعت از خداوند، اصلاح امت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله امر به معروف و نهی از منکر، ایجاد نظام و تشکیل حکومت اسلامی داشته است.
این قیام آثاری عظیم و ویژه بر اعمال و رفتار مسلمانان در طول تاریخ داشته و همچنین تاثیرگذار بر انقلاب هایی بی نظیر هم چون انقلاب اسلامی ایران و نیز قیام های دیگر در سراسر جهان بوده است.
این بیداری اسلامی تا زمان حال حاضر نیز ادامه یافته و در آینده نیز همچنان ادامه خواهد داشت و تا اسلام زنده است قیام امام حسین علیه السلام نیز در جان های بیدار نه تنها مسلمین بلکه در جان هر آزادمردی زنده خواهد بود.
در واقع نهضت امام حسین علیه السلام به عنوان نهضتی انقلابی پایدارترین نهضت سیاسی شیعه است چرا که در آن زمان انحراف از موازین اخلاقی واجتماعی به اوج خود رسیده بود و امام حسین علیه السلام تنها کسی بود که می بایست این جامعه رو به زوال رفته را بازسازی کند.
بدین ترتیب حسین بن علی علیه السلام مردم را به جهاد در راه خدا دعوت کرده و خود لباس رزم در برابر دشمنان پوشید. به این خاطر کربلا گنجینه ای از اخلاق والای انسانی است که تامل در آن درس آزادگی و اخلاق متعالی را به انسان نشان می دهد.
برای مطالعه بیشتر رجوع شود به کنفرانس ملی رویکردهای نوین علوم انسانی در قرن ۲۱، سال ۱۳۹۶.
نظرات ارزشمند شما، ما را در بهبود کیفیت مطالب یاری خواهد کرد.